Składniki na marynatę :
- 4 łyżki stołowe syropu klonowego
- 2 łyżki stołowe sosu sojowego
- 2 łyżki stołowe oleju roślinnego
- laska cynamonu ( użyłam pół łyżeczki sypkiego)
- 2 gwiazdki anyżu( pominęłam)
- 6 ząbków czosnku (nie obranych)
- 250ml soku jabłkowego ( użyłam z kartonu)
Zamarynować mięso i wstawić na noc do lodówki. Następnie wyłożyć do dużej formy, razem z marynatą. Piec ok. 1h w 200 st.C. W połowie pieczenia kurczaki odwróciłam na drugą stronę.
Smacznego!
mmmmm...super wygląda!:) myślisz,że zamiast syropu klonowego można by użyć miodu?
OdpowiedzUsuńpozdrowienia!
J.
dotblogg : z miodem problem może być w konsystencji, jeśli uda ci się to dobrze rozmieszać w marynacie, żeby nie było takich glutków to pewnie. Chociaż w smaku miód jest inny niż syrop klonowy.
OdpowiedzUsuń